lauantai 23. helmikuuta 2019

Nordnet kuukausisäästöohjelma käyntiin

Taustaa


Nordnet kuukausisäästöohjelma käyntiin
Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, kuukausisäästäminen sopii piensijoittajalle ja mikä parasta Nordnet tarjoaa siihen täysin ilmaisen ohjelman. Oma kuukausisäästämiseni on ollut jonkin aikaa katkolla, koska maksoin asuntolainani pois. Kun palasin loppuvuodesta markkinoille, suoria osakkeita oli tarjolla sen verran houkuttelevaan hintaan, että laitoin suuren osan käteisestäni niihin. Nyt on tullut aika jatkaa kuukausisäästämistä indeksirahastoihin ja ETF:iin.

Oma kuukausisäästöohjelmani


Indeksirahastoihin päätin laittaa 1 000€/kk. Alla olevassa kuvassa näkyy, miten olen jakanut sen Superrahastojen kesken. Norja ja Tanska saavat tyytyvä hieman pienempään siivuun, koska niissä osingosta peritään veroa. Suomessa ja Ruotsissa rahastot eivät joudu maksamaan veroa osingoista, joten päätin painottaa niitä hieman enemmän.

Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi
Päätin laittaa myös ETF:iin saman verran, eli 1 000€/kk. S&P indeksin yhden osuuden hinta on sen verran kallis, että jouduin painottamaan sitä vähän enemmän kuin olin ajatellut. Toisaalta jenkit on niin suuri markkina, että ehkä sen painottaminen on perusteltua. Seuraavassa kuvassa näkyy valitsemani ETF:t, sekä niiden prosenttiosuudet kuukausisijoituksesta.
Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi
Säädin molempiin kuukausiohjelmiin tapahtumapäiväksi joka kuukauden 5. päivä. Nordnet tekee siis silloin sijoituksen puolestani, kunhan tilillä on saldoa.

Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

 • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
 • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

19 kommenttia:

 1. Luulin, että kuukausisäästämisesi rahastoihin on ollut katkolla sen takia kun osakkeiden arvostustasot ovat olleet liian korkealla? Eikös ne ole aika korkealla tälläkin hetkellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olisi hienoa, jos voisit avata ajatusmaailmaasi tästä vähän lisää.

   Itselleni heräsi tällainen ajatus, että kenties talouden kasvu voi kuroa ylihinnoitellut markkinat pikkuhiljaa kiinni, niin ettei varsinaista droppia välttämättä tulekaan.

   Toisin sanoen, ylihinnoitellut osakkeet voivat kallistua edelleen, mutta jos talous kasvaa tätä tahtia nopeammin, niin nyt saa siltikin ostettua halvemmalla kuin tulevaisuudessa. Eli turha jäädä odottamaan droppia, jota ei välttämättä koskaan tule.

   Onko tässä mielestäsi järkeä, tai oliko itselläsi jotain muuta syytä miksi päätit sittenkin aloittaa säännöllisen sijoittamisen tässä tilanteessa?

   Poista
  2. Moi, vaikuttaa siltä, ettei korkojen nostoista tule mitään. Nollakorot on ollut mielestäni osakkeiden tasoa kantava voima ja korkojen noustessa uskon pörssin laskevan. Näyttää kuitenkin siltä, että saamme nauttia matalista koroista ties kuinka pitkään, joten se varmasti tukee kursseja.

   Suomessa arvostukset on vielä aika kohtuullisia jenkkeihin verrattuna.

   Lisäksi haluan siirtyä passiivisempaan sijoitustyyliin. Olen käyttänyt viime vuosina aika paljon aikaa sijoitusasioihin. Nyt kun asuntolaina on maksettu ja salkku reilu 100 000€ ajattelin ottaa lunkimmin ja antaa salkun kehityä omia aikojaan samalla kun teen säännöllisiä lisäsijoituksia. Vähennän markkinoiden seuraamista.

   Poista
 2. Löytyykö jostain listattuna Xtrackersin Europe small capin kaikki yritykset? Kiinnostaisi mitä yrityksiä siinä on Suomesta. Superrahasto Suomi on tosi hyvä, mutta teoriassahan pienet firmat tuottavat pitkässä juoksussa enemmän kuin suuret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienissä on tosiaan potentiaalia. Kyllä se lista jostain löytyy, mutta en ole ehtinyt selvittelemään. Voi olla ettei Suomi ole mukana listalla, en ole varma asiasta. Täytyypä penkoa asiaa kun tulee sopiva hetki.

   Poista
  2. AMER SPORTS 0,39 %
   HUHTAMAKI 0,30 %
   KESKO B 0,30 %
   VALMET 0,25 %
   KONECRANES 0,18 %
   TIETO 0,13 %
   CARGOTEC CORPORATION 0,12 %
   KEMIRA 0,11 %
   M-REAL CORPORATION 0,10 %
   OUTOKUMPU 0,09 %
   YIT-YHTYMAE 0,08 %
   DNA 0,08 %
   SANOMA CORPORATION 0,06 %
   CRAMO 0,06 %
   CITYCON 0,05 %
   TIKKURILA 0,05 %
   UPONOR 0,05 %
   CAVERION 0,04 %
   FINNAIR 0,04 %
   RAMIRENT 0,04 %
   TOKMANNI 0,04 %
   OUTOTEC 0,04 %
   AKTIA BANK 0,03 %
   F-SECURE 0,03 %
   LEHTO GR. 0,01 %

   Poista
  3. Kiitos listasta, mutta ovatko noi tosiaan small cap indeksissä? Kaikki on tietysti suhteellista, mutta Suomen mittakaavassa aika isoja.

   Poista
  4. Sanoppa muuta :D Tuolta löytyi lista:

   https://etf.dws.com/en-lu/LU0322253906-msci-europe-small-cap-ucits-etf-1c/

   Poista
 3. Olet maininnut tykkääväsi enemmän perinteisistä rahastoista kuin ETF-rahastoista, joten oletko tietoinen Handelsbankenin USA indeksirahastosta? Siinä on kulut 0,2%, joten varteenotettava vaihtoehto tuolle Isharesin USA ETF:lle.

  Tanskan ja Norjan Superit kaiken todennäköisyyden mukaan häviävät pitkässä juoksussa reilusti Suomelle ja Ruotsille noiden lähdeverojen takia. Niiden kulut ovat noin 1% luokkaa veron takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunne Handeldsbankenin rahastoa. Kuulostaa hyvältä, mutta toisaalta on kätevää pitää kaikki sijoitukset Nordnetissä.

   Tanskan ja Norjan tilanne on tosiaan ihan hanurista. Pidän niitä mukana hajautussyistä, mutta voi olla että pienennän jossain vaiheessa niiden osuutta entisestään.

   Poista
  2. Toi HB Usa löytyy ihan Nordnetistä myös.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen blogi! Tilanteesi on melko vastaava kokonaissalkun osalta (itsellä osakesalkku 168k€ ja pari sijoitusasuntoa, kaikista lainaa myös), joten jään seuraamaan blogiasi tarkasti. Omassa salkussa pelkkiä suoria osakeostoja Nordnetin kautta; kuluton ja ennenkaikkea veroiltaan optimoidumpi ETF-tyylinen sijoittaminen kyllä agendalistalla, mutta toistaiseksi olen vielä pitäytynyt vain suorissa osakeostoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet suunnilleen samassa tilanteessa :)

   Poista
 5. Handelsbankenin USA indeksiä saa ostettua Nordnetista ja vielä kuluttomasti kuukausisäästön kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, ok, siinä tapauksessa se on kyllä varsin kiinnostava vaihtoehto.

   Poista
  2. Eikös indeksirahastoja voi ostaa Nordnetista milloin haluaa kuluttomasti?

   Poista
  3. Nordnetin omia Superrahastoja voi ostaa ja myydä kuluitta mutta muut rahastot ovat maksullisia. Kuukausisäästöohjelmalla muutkin rahastot ovat kuluttomia ostaa, mutta niiden osuuksien myyminen maksaa.

   Poista
  4. Ei Nordnetin tavallisilla indeksirahastoilla ole merkintä- tai lunastuspalkkioita. Esim. tuota Handelsbankenkin Usa indeksia voi ostaa milloin tahansa ilman merkintäpalkkiota. Eli ei siihen tarvita mitään kuukausisäästöohjelmaa.

   Poista