tiistai 10. marraskuuta 2020

Rahan tuloa ei voi estää!

Taustaa


Itku pitkästä ilosta ja kel onni on, se onnen kätkeköön. Jos suomalaisiin sananlaskuihin on uskominen, pitäisi olla hiljaa eikä iloita ainakaan näin julkisesti siitä, kuinka hyvin tämän vuoden sijoituskuviot on menneet. Varmaan kohta sitten droppaa, häviän rutkasti rahaa ja kirjoittelen sitten parkuen elämän epäoikeudenmukaisuudesta. Mutta tällä hetkellä kaikki näyttää enemmän kuin hyvältä.


Vaalit ja heti perään koronarokote

Ennen jenkkien presidentinvaaleja pörssit dippasivat ympäri maailman - niin myös täällä kotosuomessa. Arvelin Bidenin valinnan rauhoittavan markkinoita ja ylipäätään se, että vaalit saadaan alta pois ja selkeä päätös asialle on omiaan rauhoittamaan sijoittajien hermostuneita tunnelmia. Nostin Superluoton limiitin sataan tonniin ja kurssien laskiessa laitoin käytännössä kaiken sisään. Bidenin valinta toi toivottua nostetta ja sitten tuli vielä odotettu, mutta ajankohdaltaan yllättävä uutinen Pfizerilta, joka kertoi tuovansa markkinoille koronarokotteen vielä tämän vuoden aikana. Mikä parasta, rokotteelle on odotetaan jopa 90% suojaa aikaisemmin arvioidun 60-70% sijaan. Markkinaralli oli valmis.

Päivitin Osakesalkku ja varallisuus -sivun. Olen tällä hetkellä jo 100k rikkaampi kuin vuosi sitten. Suurin osa varallisuuden kasvusta selittyy kurssinousulla, mutta toki olen tehnyt myös lisäsijoituksia aktiivisesti.


Miten tästä eteenpäin

Suurin virheeni sijoittajana on ollut liian herkkä myyntisormi. Voittojen kotiuttaminen tuntuu houkuttelevalta nyt kun kaikki on ATH, mutta loppuvuosi vaikuttaa lupaavalta, joten koitan malttaa mieleni. Kyse on kuitenkin pitkäjänteisestä sijoittamisesta eikä veroseuraamuksia kannata realisoida. Taidan kuitenkin kerätä kuukausittaiset lisäsijoitukset arvo-osuustilille ja laskea niillä vipua vähän alemmaksi. Nyt Superluotto pääsi nousemaan vakuuksien puutteen takia hopeatasolle, jossa korko on 2,49%. Muutama kymppitonni vähemmän vipua niin pääsen takaisin kultatasolle (0,9%).Avaa ilmainen osaketili Nordnetiin

  • Tilin avaaminen ei maksa mitään.
  • Osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnetin pohjoismaisiin indeksirahastoihin sijoittaminen ei maksa mitään.
Lue lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti