Budjetointi on prosessi

Kuinka tehdä suunnitelma, jotta et kuluta enemmän kuin pitää hauskaa

Budjetointi on prosessi, jossa laaditaan suunnitelma rahankäyttöä varten. Tätä menosuunnitelmaa kutsutaan talousarvioksi. Tämän kulutussuunnitelman luomisen avulla voit määrittää etukäteen, onko sinulla tarpeeksi rahaa tehdäksesi tarvitsemasi asiat tai haluaisitko tehdä niitä.

Jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa tehdä kaikkea, mitä haluaisit tehdä, voit käyttää tätä suunnitteluprosessia priorisoidaksesi kulutussi ja keskittääksesi rahasi sinulle tärkeimpiin asioihin. Koska budjetoinnin avulla voit laatia rahallesi kulutussuunnitelman, se varmistaa, että sinulla on aina tarpeeksi rahaa tarvitsemiisi ja sinulle tärkeisiin asioihin. Budjetin tai menosuunnitelman noudattaminen pitää sinut myös poissa velasta tai auttaa selviytymään velasta, jos olet tällä hetkellä velkaa.

Ei ole mikään salaisuus, että kaupungin kuumimpaan konserttiin osallistuminen, uusimmalla klubilla käyminen tai elokuvan katsominen lähimmässä teatterissa voi olla kallista, ja sosiaalisten toimien kustannukset voivat todellakin kasvaa viikonloppu toisensa jälkeen. Viihdebudjetin pienentäminen voi siksi olla helppo tapa leikata kulujasi ja yksinkertainen tapa säästää rahaa.

Älä huoli. Viihdekustannusten leikkaaminen ei tarkoita hyvästit sanomista sosiaaliselle elämälle. On monia tapoja pitää hauskaa ilman rahaa, eikä sinun tarvitse katsoa omaa takapihaa pidemmälle.

Kuinka tehdä suunnitelma, jotta et kuluta enemmän kuin pitää hauskaa

  • Älä koskaan kuluta enemmän kuin sinulla on

Velkaantuminen voi olla noidankehä, josta on vaikea päästä eroon. Lopulta kulutat korkoihin enemmän kuin tarvitsisit, jos olisit viivytellyt tai säästänyt. Jos sinulla ei ole varaa johonkin haluamaasi, siirrä se ensi viikolle. Jos haluat lähteä lomalle, suunnittele se. Säästä säännöllisesti, jotta se ei hukkaa budjettiasi. Herra nuudelien syöminen 4 kuukauden ajan loman jälkeen ei luultavasti ole sinun käsityksesi “elätä parasta elämääsi”.

 

  • Pidä kiinni alemmasta luottokorttirajasta

Korkeilla limiiteillä varustettuja luottokortteja on helppo kerätä ja niitä on vaikea maksaa. Vähennä kiusausta! Pidä pienempi luottoraja ja maksa se useammin, jotta et koskaan jää loukkuun. Hyvä nyrkkisääntö on pitää kiinni rajasta, jonka voit maksaa kerralla pois. Varsinkin reissuilla tai casino iltoina, tämä on erityisen tärkeää. Näin voit kattaa ostoksesi minimaalisella korolla tai ilman korkoa ja samalla rakentaa luottoasi terveellä tavalla.

 

  • Maksa ensin itsellesi

Aseta palkkapäivänä joitakin automaattisia siirtoja tai laita käteistä tilille laskujasi varten, mutta mikä tärkeintä, sinulle. Jos laitat rahaa säästöihisi joka palkkapäivä ennen kuin alat kuluttaa kovalla työllä ansaittua rahaa, tulet olemaan melko onnellinen tulevaisuudessa.

 

Pienistäkin summista kasvaa jotain isompaa, mikä voi lopulta ostaa loman tai maksaa auton moottorin hätäkorjauksen. Tai ehkä se auttaa sinua ostamaan asunnon jonain päivänä?

 

  • Vertaile merkkejä

Nimibrändit maksavat kanadalaisille keskimäärin 8–9 % ylimääräistä päivittäistavaramatkaa kohden kuin yleiset tuotemerkit. Tuotetta kohden se ei ehkä vaikuta niin paljolta. Mutta yhdellä ostosmatkalla se voi kasvaa. Jos teet ostoksia kahdesti kuukaudessa, mieti, kuinka paljon rahaa käytät tuotenimeen vuosittain.

 

Kysy itseltäsi, onko tuo nimimerkki todella ylimääräisen rahan arvoinen? Joskus kannattaa maksaa hieman ylimääräistä laadukkaasta tuotteesta, jota ei tarvitse vaihtaa niin usein. Haluat varmistaa, että saat laatua, kun maksat enemmän, etkä vain investoi brändikiinteistöihin. Vertaa kaupan tuotemerkkiä ja nimimerkkiä. Jos esimerkiksi ruoka, millaisia ravintoaineet ovat? Ovatko ne suhteellisen samoja, samoilla ainesosilla ja päivittäisillä saantiarvoilla? Jos on, mitä järkeä on kuluttaa enemmän samaan asiaan?

 

Bonusvinkki: Hemmottele itseäsi, kun saavutat tavoitteesi

 

Budjetointi ei ole vain kurinalaisuutta. Se on työkalu, jonka avulla voit saavuttaa tavoitteesi, tehdä mitä haluat tehdä, elää elämää, jota haluat elää. Joten pidä hauskaa. Pelillistä prosessia ja palkitse itsesi, kun pidät kiinni budjettistasi. Se muuttaa tapaa, jolla ajattelet budjetointia, työstä nautittavaksi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *