Mitä muut alat voivat oppia pelialalta

Alalla kuin alalla täytyy osata miettiä, kuinka menestyminen tapahtuu. Peliala on ala, joka tuntuu menestyvän vuosi toisensa jälkeen yhtä vahvasti tai jopa vahvemmin. Se, että tämä on mahdollista jatkuvasti samalla alalla, inspiroi muiden alojen tekijöitä. Kuinka pelialalla onnistutaan tässä?

 

Muut alat voisivat oppia pelialalta paljonkin. Peliala on laaja kokonaisuus. Esimerkiksi jokainen laadukkaana itseään pitävä nettikasino tarjoaa asiakkailleen parhaan mahdollisen kokemuksen, sosiaaliset pelit tuovat ihmiset yhteen. Peliala on oma maailmansa, jolla vallitsee omat ajatustapansa ja näillä se pitääkin itsensä pinnalla vuosikymmen toisensa jälkeen.

Uuden teknologian hyötykäyttö

Pelialalla otetaan yleensä uusia teknologioita hyvin vastaan. Pelien kehittelyssä kokeillaan mielellään uusia asioita, sillä uusi ja kiinnostavahan myy. Asiakkaat kokeilevat mielellään uutta, kunhan se on laadulla toteutettua. Mutta pelialan rohkeus lähestyä uusia teknologioita on asia, josta muilla aloilla kannattaisi tietyissä tapauksissa ottaa oppia. Vanhassa vara parempi saattaa olla jo aikansa elänyt sanonta.

 

Esimerkkinä uuden teknologian hyötykäytöstä on VR eli virtuaalitodellisuus. Itseasiassa samaa teknologiaa voitaisiin hyödyntää monella muullakin alalla. VR:n avulla olisi mahdollista luoda esimerkiksi virtuaalisia ympäristöjä, kuten virtuaalitoimisto, jolla asiakas voisi asioida. Tai palvelut voitaisiin tarjota asiakkaille virtuaalisen todellisuuden sisällä, riippuen luonnollisesti tarjottavasta palvelusta.

 

VR on vain yksi esimerkki teknologiasta, joka aluksi aiheuttaa hämmästystä. Kuitenkin valjastamalla uusia teknologioita käyttöön voidaan ensinnäkin saada yleisön kiinnostus ja toiseksi teknologiasta voi olla suurtakin hyötyä yritykselle.

 

Paras mahdollinen asiakaskokemus

Yksi pelialan ihailtavimmista puolista on ehdottomasti se, että kaikessa on kyse positiivisesta asiakaskokemuksesta. Tähän satsataan tietenkin muuallakin, mutta pelialalla se on aivan ykkösprioriteetti. Pelit luodaan siten, että ne ovat mahdollisimman hyvin toimivia, ilman bugeja tai muita häiriöitä. Kaikki pienemmätkin häiriöt hiotaan pois, jotta asiakkaan ei tarvitsisi niitä kokea.

 

Paras mahdollinen asiakaskokemus on tärkeää missä tahansa teollisuudessa, kuten viihdeteollisuudessa, palvelualalla, autoalalla jne. Tämän vuoksi peliala on edelläkävijä ja samaa ajatusmallia olisi hyödyllistä hyödyntää myös muilla aloilla. Kaikessa on kuitenkin kysymys loppukäyttäjän tyytyväisyydestä.

 

Yhteisössä on voimaa

Monella alalla voitaisiin hyödyntää myös ajatusta siitä, että yhteisössä on voimaa. Pelialalla törmää monesti tällaiseen ajatusmalliin, sillä on paljon pelejä, joita voidaan pelata sosiaalisesti usean eri pelaajan kesken. Peleissä saatetaan joutua tekemään yhteistyötä saavuttaakseeen päämäärän. Peleissä saatetaan luoda joukkueita, jonka yhteishenki saattaa hyvinkin määrittää menestyksen.

 

Yhteisöllisyys on yksi voimavaroista, joita voidaan hyödyntää monella alalla. Yhteisöllisyyden ohessa sosiaalisuus on se, jota moni kaipaa elämäänsä. Siksi yhteisöllisyyttä ei kannata missään nimessä unohtaa, mikäli sitä on mahdollista hyötykäyttää omalla alalla. Tänä päivänä esimerkiksi nettiyhteisöjen luominen on helppoa ja niiden kautta moni onkin löytänyt elämäänsä uusia ihmisiä.

 

Innovatiivisuutta tuovat työntekijät

Peliala on ala, joka työllistää hurjan määrän ihmisiä. Näiden joukossa löytyy ihmisiä aivan laidasta laitaan. Jokaisella heistä on oma näkemyksensä ja taustansa ja tästä syystä alalla pystytäänkin palvelemaan hyvin laajakirjoista asiakaskuntaa. Erilaisista taustoista tulevat työntekijät, pelien kehittäjät ja muu henkilöstö, pystyy yhdessä luomaan monipuolisuutta.

 

Niinpä kaavoihin kangistuminen ei ole pelialalla lainkaan se juttu. Uusia innovaatioita otetaan innolla vastaan ja niiden toimivuutta testataan testitiimien toimesta. Moni ala voisi ehdottomasti hyötyä ajatuksesta, että eri näkemykset otettaisiin huomioon palveluja ja tuotteitakin suunnitellessa.

Asiakas tuntee itsensä arvokkaaksi

Peliala on se ala, jolla asiakas tuntee itsensä arvostetuksi. Kun pelit kehitetään niin, ettei niissä ilmene virheen virhettä, ilmaisee asiakkaalle, että laatuun on todellakin satsattu ja pelikokemus hiottu huippuunsa.

 

Pelialan asiakkaita palkitaan tekemisistään. Kiitoksena pelin pelaamisesta hänelle voidaan myöntää erilaisia virtuaalisia palkintoja. Esimerkiksi pelikonsolit hyödyntävät niinkutsuttuja trophyja. Uhkapelisivustoilla taas pelaajia palkitaan erilaisin bonuksin. Nettipeleissä pelaajalle voi avautua uusia kenttiä tai hänet voidaan hyväksyä betatestaajaksi. Oli miten oli, asiakkaalle järjestetään pelialalla yleensä aina jotain sellaista, jonka kautta hän voi tuntea itsensä arvokkaaksi.

 

Itsensä arvokkaaksi tunteminen voisikin olla monella yrityksellä sellainen kantava pilari, joka kannattaa pitää mielessä. Kun asiakas saa huippukokemuksen, hän palaa varmasti uudelleen saman palvelun pariin. Jos taas brändi ei ole millään lailla tuonut esille, että juuri kyseinen asiakas on heille tärkeä, ei asiakkaalla ole välttämättä mitään syytä valita juuri kyseinen brändi uudelleen. Siksi asiakkaista huolehtiminen on hyvin tärkeää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *