Miten Dogecoin on ajan mittaan osoittanut, ettei se ole koskaan ollut vitsi?

Kryptovaluutat ovat vallanneet markkinoita kuluneiden vuosien varrella. Erilaisia virtuaalisia valuuttoja on tarjolla useita erilaisia, joista tunnetuimmat ovat ehdottomasti Bitcoin ja Litecoin. Tänään otamme kuitenkin katsauksen Dogecoiniin, jonka parissa on kuhistu vuodesta 2013 lähtien.

Lainamäärä
Term:
Show more results

 

Tämän valuutan tarina on erittäin mielenkiintoinen, sillä sen perustajat kehittivät Dogecoinin alunperin vitsinä. Mutta näinä päivinä vitsit ovat vähissä, kun puhutaan tästä koirakolikosta. Tämä kryptovaluutta on  nimittäin vallannut itselleen todellista markkina-alaa ja nauttii suurta suosiota useiden kuluttajien parissa.

 

Dogecoin -vitsistä valtaan

 

Dogecoinin perustajana tunnettu Jackson Palmer sai alkuperäisen ideansa tähän kryptovaluuttaan vitsinä nähtyään nettiselaimessaan yhtäaikaa Doge-meemin sekä Coinmarketcap.com -sivuston. Tämä vitsikäs idea lähti raksuttamaan ja ystäviensä painostamana oluella istuessaan Palmer päätti ostaa itselleen dogecoin.com -domainin. Pian tämän jälkeen IBM-insinöörinä tunnettu Billy Markus löysi sivun ja päätti liittyä mukaan kehitykseen Dogecoinin ohjelmoijana.

 

Tällöin idea sai todella tuulta purjeisiinsa ja tämä vitsistä lähtenyt idea näki päivänvalon jo loppuvuonna 2013. Sen ympärille on muodostunut erilaisia verkkoyhteisöjä sekä kolmansien osapuolien tekemiä vaihdantapalveluita. Dogecoinin arvo onkin ollut vahvassa kasvussa jo useamman vuoden ajan. Tällä kryptovaluutalla on valtavasti kasvupotentiaalia, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että osta dogecoin ja tulevaisuudessa sen arvo saattaa hyvinkin moninkertaistua. Tämä onkin saanut lukuisat sijoittajat ostamaan kyseistä valuuttaa.

 

Tämä hauskalla logolla varustettu pirteä kryptovaluutta saatetaan tuntea markkinoilla tietynlaisena vitsinä, mutta todellisuudessa sen markkina-arvo on ollut todellisessa kasvussa jo pitkään. Tämän yrityksen parissa työskentelevät henkilöt ovat antaneet valtavan panostuksen kasvattaakseen tätä modernia maksuvälinettä kuluttajien keskuudessa, eivätkä he suinkaan ole epäonnistuneet. Dogecoin on löytänyt paikkansa alkuperäisten kryptovaluuttojen kuten Bitcoinin rinnalta.

 

Dogecoin maksuvälineenä

 

Idea saattoi lähteä liikkeelle vitsistä, mutta lanseeraamisen jälkeen Dogecoin on ollut totisinta totta. Tämän kryptovaluutan panostus omaan toimintaansa on ollut uskomatonta. Se on vallannut itselleen markkina-alaa todella nopeaa tahtia ja nähdään jo nyt maksuvälineenä useiden eri verkkokauppojen parissa. Dogecoin saavutti suuren suosion ainoastaan kolme viikkoa lanseeraamisensa jälkeen.

 

Yksi Dogecoinin viimeaikojen suurimmista mullistuksista on ollut sen yhteistyö SpaceX -sateliitin parissa. Geometric Energy Corporation nimellä tunnettu yritys on tilannut Doge 1 -sateliitin, jonka se tulee maksamaan SpaceX:lle Dogecoineilla. SpaceX:n perustaja Elon Musk onkin tunnetusti puhunut tämän innovatiivisen kryptovaluutan puolesta moneen otteeseen. Se on tietenkin auttanut kasvattamaan kyseisen valuutan tunnettavuutta ja luotettavuutta. Tämä on kuitenkin vain yksi esimerkki, jonka tarkoituksena on antaa selkeä kuva siitä, kuinka suositusta valuutasta todellisuudessa on kyse.

 

Lisätietoa, faktoja ja tulevaisuudennäkymiä

 

Dogecoin on käytännössä Litecoiniin pohjautuva kryptovaluutta, joka toimii samalla periaatteella. Sen maskottina nähdään hulpean hauska Shiba-koirahahmo, joka sai alkunsa Doge-meemistä. Kyseessä onkin ehkäpä markkinoiden pirteimmän näköinen kryptovaluutta. Ulkonäöstä liikeideaan, tämä valuutta sai ehkä alkunsa vitsinä syntyneestä ideasta, mutta nyt kun eletään vuotta 2021, on kyseisen valuutan kokonaisarvo jo yli 6 miljardia euroa.

 

Koirakolikkonakin tunnetun Dogecoinin arvo vaihtelee suuresti aivan kuten muidenkin kryptovaluuttojen, mutta kokonaisuutta tarkastellessa on erittäin selkeää nähdä, että sen suosio on ollut valtavassa kasvussa kuluneiden vuosien aikana. Kolikon tunnettavuutta ovat avittaneet sen hulvattoman hauska tarina sekä sen tunnetut puolesta puhujat, kuten Elon Musk.

 

Tulevaisuutta on tietenkin vaikea ennustaa, sillä varsinkin valuuttamarkkinat ovat jatkuvan muutoksen alaisina. On kuitenkin suhteellisen turvallista olettaa, että Dogecoinin suosio jatkaa tasaista kasvua myös lähitulevaisuudessa. Useat yhtiöt ovat tehneet suuriakin investointeja tämän kolikon parissa, joka osoittaa selkeää luottamusta sen markkina-arvoon. Suurta taantumaa on siis tuskin odotettavissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *