Osakesalkku ja varallisuus

Taloudellinen riippumattomuus on keskeinen osa tavoitteitani. Tällä sivulla voit seurata tämän tavoitteen edistymistä. En kirjoita kuukausikatsauksia tms. kuten monet talousblogit. En ole nähnyt niitä tarpeellisiksi, koska sijoitan pitkäjänteisesti, eikä lyhyen aikavälin kurssivaihteluilla ole merkitystä lopputuloksen kannalta. Päivitän tätä sivua muutaman kuukauden välein. Sivun alaosassa on tieto, koska tiedot on viimeksi päivitetty.


Sijoittamisen voi aloittaa pienillä summilla - ajan myötä pienistä säästöistä kertyy suuria omaisuuksia. Oletko ajatellut, että sinäkit voit aloittaa osakesäästämisen sijoittamalla esimerkiksi 15€/kk? Avaa maksuton arvo-osuustili Nordnet -pankkiin ja aloita osakesäästäminen jo tänään!

Varallisuus


Listaamattomat osakkeet11 600€
Pörssiosakkeet0€
Indeksirahastot386€
ETF:t1 569€
Käteinen arvo-osuustilillä221€
Bank Norwegian71 325€
Asunnon arvo250 000€
Asuntolaina-5 081€
Yhteensä330 020€

Osakesalkkuni sisältö


Osakkeet:
Cityvarasto Oy11 600€

Käteinen:
Arvo-osuustilillä221€

Indeksirahastot:
Nordnet Superfonden Danmark184€
Nordnet Superfonden Sverige56€
Nordnet Superfondet Norge76€
Nordnet Superrahasto Suomi70€

ETF -rahastot:
BlackRock iShares Core MSCI EM IMI UCITS291€
BlackRock iShares Core MSCI Japan IMI UCITS504€
BlackRock iShares Core S&P 500 UCITS231€
Xtrackers MSCI Europe Small Cap UCITS ETF543€


Varallisuuden kehitys


2018330 020€
2017300 649€
2016250 122€
2015219 171€
2014190 720€
Osakesalkku ja varallisuus
Tiedot päivitetty 10.7.2018

12 kommenttia:

 1. nyt en ymmärtänyt, käteinen tilille ja samanverran lainaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on näitä nollakoron ihmeitä. Voisin toki maksaa kaikki lainat pois vaikka heti. Pidän kuitenkin mielummin rahan käteisenä, koska korot ovat niin pienet. Kun raha on käteisenä, voin sijoittaa sen mikäli pörssit notkahtavat.

   Viimeisin kirjoitukseni varmaan selventää asiaa.

   Poista
 2. Mistä ostat bitcoineja....ja kulut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin ne aikanaan suomalaisesta Bittiraha -palvelusta:
   https://bittiraha.fi/

   Tarkemmat tiedot kuluista löytyy heidän kotisivultaan. Ulkomailta saisi varmaan edullisemmin, mutta kotimainen palvelu on ihan näppärä.

   ps. Bittiraha on tosi kovassa nosteessa taas :)

   Poista
 3. Hei. Kirjoita juttu miksi pidät noin paljon käteistä. Miten paljon osakkeiden pitäisi laskea että ostaisit? Sopiva käteiskassan koko mietityttää kaikkia mutta olisi kiva kuulla perustelut noin äärimmäiselle käteispainolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, käteispainoni on tosiaan hurja ja kaipaa vähän perusteluita. Ensi viikolle minulla jutunaihe jo valmiina, mutta sitä seuraavalla voisin kirjoittaa jutun käteispainostani.

   Poista
 4. Hei, minkä takia sinulla on Tanskan superrahastossa huomattavasti enemmän kun esimerkiksi vaikka Ruotsin rahastossa? Mikä tekee Tanskan rahastosta paremman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sijoitin noihin aikanaan kuukausisäästöohjelmalla, jokaiseen saman verran per kk. Sitten otin kaikista saman summan pois siinä vaiheessa kun nostin käteispainoni nykyiseen. Tanskan kurssit oli vain sattumalta kasvaneet niin, että sinne jäi hieman enemmän jäljelle.

   Eli se on ihan sattumaa vaan :)

   Poista
 5. Moi! Pari kysymystä aiheesta kiinnostuneelta:

  1) Mikä on syy että valitsit Bank Norwegianin koko käteissummalle?

  2) Puhut paljon vivuttamisesta mutta asuntolaina on ainoa velka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä!

   1.) Mielestäni (voin olla väärässä) osakemarkkinat ovat tällä hetkellä kuplassa, enkä ole löytänyt kiinnostavia vaihtoehtoa osakkeille. Myös asuntojen hinnat on pilvissä, korkot on nollassa ja jopa metsien hinnat on nousseet reilusti viimeisin vuosikymmenen aikana. Bank Norwegian on vain tapa makuuttaa käteistä, kunnes kurssit laskevat. Norwegian taitaa olla ainoa pankki mistä saa edes menettelevää korkoa (about inflaation verran). Odottelen siis syklin päättymistä ja laskumarkkinaa.

   2.) Edellä mainitusta syystä minulla ei ole sijoituslainaa tällä hetkellä. Aikaisemmin oli 20 000 euroa pankista ja lisäksi Nordnetistä oli järjestetty 25 000 valmiiksi. Olin varautunut vivuttamaan 45k€:lla kun markkinat laskevat, mutta kurssit senkun jatkavat nousuaan :) Kurssilaskua odotellessa makselin 20k€ lainan pois, kun oli käteistä.

   Seuraavaan romahdukseen voi mennä aikaa, mutta joka päivä olemme vähän lähempänä sitä ja kun se tulee, palaan isosti pörssiin, todennäköisesti vipuvarren kera. Tällä hetkellä lyhentelen asuntolainaa ja kerään käteiskassaa.

   Poista
 6. Miten paljon pidät rahaa käyttötileilläsi/suomalaisilla säästötileillä, äkillisiä rahantarpeita varten? Kun norwegianiltahan menee se 2pv saada rahaa, jos sitä tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry myöhäinen vastaus - tämä oli mennyt roskapostiin, varmaan nimimerkistä johtuen :)

   En pidä säästötilillä puskuria. Jos tulee yllättävää menoa, maksan luottokortilla ja lyhennän luoton pois 1kk sisään, jolloin korkoa ei mene lainkaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...